Börja med att göra mördegsbotten:
♡175g smör
♡200g vetemjöl
♡85g florsocker
♡1tsk vaniljsocker
Arbeta ihop allt tills de blir små smulor, då blandar du snabbt ihop allt till en deg, tryck ut i en form (ca 30×20), grädda i 175° ca 20 min tills den är ljus brun.
Under tiden när den är i ugnen så görs den enkla lemon curden:
♡3 ägg
♡300g strösocker
♡3msk vetemjöl
♡4msk citronsaft
Vispa ihop allt med elvisp tills det blir pösigt och fluffigt. Häll det på den varma mördegsbotten och grädda ca 20-25 min tills det är gyllenbrunt och fast. Låt svalna och servera.
♡ ett tips, blir mycket finare och roligare om man skär i bitar och har i muffinsformar, pudra på lite florsocker, så har du något mycket finare och roligare än om man bara skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar